duminică, 8 ianuarie 2012

Pensiuni Gura Humorului - Pensiunea Anastasia Gura Humorului

 Pensiuni Gura Humorului - Pensiunea Anastasia Gura Humorului



Fiind amplasata intr-o zona linistita, pitoreasca, la poalele varfului Toaca, Pensiunea Anastasia Gura Humorului beneficiaza de o locatie aparte, chiar in inima Bucovinei. Cadrul este mirific, reconfortant, la doar cateva minute de obiectivele turistice ale statiunii, printre care Manastirea Humorului si Manastirea Voronetului.
Pensiunea Anastasia Gura Humorului are o pozitie linistita in mijlocul naturii, dar aproape de drumul european E576. Astfel pentru a ajunge la noi, inainte de intersectie cu drumul ce ajunge la Voronet, urmariti 100m din drumul de pe partea dreapta.

Cladirea imbina aspectul rustic cu dotarile interioare ultra moderne, satisfacand astfel cerintele dumneavoastra, printr-o atmosfera primitoare, intima, care va imbie sa petreceti clipe de neuitat alaturi de cei dragi.


Pensiunea Anastasia Gura Humorului dispune de locuri de parcare, curte cu foisor, gratar pentru barbeque, balansoar si loc de joaca pentru copii, un living spatios, cu semineu, complet utilat, canapele, sala de mese 14 pers, bucatarie cu accesorii moderne, 4 camere duble matrimoniale si 2 camere triple fiecare cu tv si baie proprie(cabina dus, uscator de par).



Va asteptam cu drag la pensiunea Anastasia Gura Humorului!

Facilitati cazare pensiunea Anastasia Gura Humorului: frigider in unitate, fax, masa de ping-pong, sanie trasa de cai, TV in living, internet wireless, internet prin cablu, parcare, gradina/curte, acces la bucatarie, terasa, ferma proprie, foisor in curte, gratar/barbeque, living, sala de mese, semineu, livada, loc amenajat de joaca, bar

Facilitati camere pensiunea Anastasia Gura Humorului : internet in camera, uscator de par, camere cu balcon, incalzire centrala, baie in camera, minibar in camera, camera cu TV.

Capacitate pensiunea Anastasia Gura Humorului: 14 locuri in 6 camere
  Pensiuni Gura Humorului - Pensiunea Anastasia Gura Humorului

Pensiuni Gura Humorului - Pensiunea Loredana Gura Humorului

 Pensiuni Gura Humorului - Pensiunea Loredana Gura Humorului

La 1200 m de Pensiunea Loredana Gura Humorului  se afla cea mai noua si moderna partie de schi din Bucovina si mai mult, din intreaga Moldova. Pârtia a fost construită în zona de agrement Ariniş, având o lungime de 1. 478 de metri. Pârtia dispune de telescaun, nocturna, tunuri de zapada, iar la baza acesteia a fost construită o parcare cu 344 de locuri pentru autoturisme şi autocare.

Pachet de week end la pensiunea Loredana Gura Humorului  :

Pachetul consta in 2 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina )
La pretul de 160 lei persoana pachet

Daca timpul va permite, puteti transforma la pensiunea Loredana Gura Humorului weekend-ul in mini vacanta sau vacanta optand pentru urmatoarele pachete :

Mini vacanta - la pretul de 240 lei/pers/sejur si include 3 nopti cazare cu demipensiune.
- la pretul de 320 lei/pers/sejur si include 4 nopti cazare cu demipensiune.
Vacanta la ski - la pretul de 400 lei/pers/sejur si include 5 nopti cazare cu demipensiune ( mic dejun + cina)


Informatii si rezervari pensiunea Loredana Gura Humorului la telefon: 0744520093




Pensiunea Loredana Gura Humorului

Situata in inima Bucovinei, in imediata apropiere a renumitelor manastiri Voronet, Humor, Moldovita, Sucevita, Putna, pe cursul raului Humor, la poalele muntilor, Pensiunea Loredana  Gura Humorului va ofera confortul si calitatea serviciilor de cazare intr-un cadru natural, plin de savoare si liniste. Pentru un sejur complet sau o vacanta de neuitat in Bucovina impreuna cu familia, prietenii sau colegii, Pensiunea Loredana Gura Humorului  va asteapta cu o oferta extrem de atragatoare.

Intreaga pensiune Loredana Gura Humorului sta la dispozitia oaspetilor cu trei camere duble si un apartament. Camerele sunt cu pat matrimonial sau pat dublu, baie proprie, tv cablu, internet, incalzire centrala, apa calda si rece, in total o capacitate de cazare de 10 de locuri.

Apartamentul este format din doua camera duble, o camera cu pat matrimonial, cu dimensiuni inpresionante(180cm x 240cm), a doua camera cu pat dublu (160cm x 200cm)ambele camere au tv cablu. Apartamentul mai dispune de balcon cu o superba vedere, putandu-se observa Partia de schii.

De asemenea Pensiunea Loredana Gura Humorului dispune de:
- restaurant cu o capacitate de 20 locuri; terasa si gratar;
- restaurantul poate fi folosit ca sala de conferinte avand o capacitate de 20 locuri, echipata cu Lcd system audio sw-hf 5. 1 home theatre si sistem Karaoke cu doua microfoane.

La pensiunea Loredana Gura Humorului se pot organiza sesiuni de team building si training, conferinte, seminarii si alte evenimente corporate, cocktailuri, aniversari, totul fiind atent planificat dupa specificatiile clientului. La receptie se accepta plata prin carte de credit Visa sau Mastercard, orele de check-in si check-out fiind 14:00 si respectiv 12:00.

Restaurantul de la pensiunea Loredana Gura Humorului va intampina cu o ambianta placuta si cu meniul sau ce cuprinde specialitati traditionale Bucovinene, pregatite cu grija.

Excursii Optionale de la pensiunea Loredana Gura Humorului :
Stana traditionala, pranz la tara, plimbari cu trasura cu sau fara pranz (gratar la padure), tur de manastiri cu insotitor de grup, plimbari cu sania trasa de cai.

TURUL MANASTIRILOR DIN BUCOVINA

PENSIUNEA LOREDANA  Gura Humorului  va invita in pelerinaj la Manastirile din Bucovina , manastiri cu mare incarcatura istorica , spirituala Tur de manastiri cu ghid insotitor si transport asigurat cu microbuz de 16 locuri sau autoturisme in functie de numarul de persoane.
Minim 4 persoane.

TRASEUL 1 PUTNA
Durata traseului : 8 ore. Plecare din Gura Humorului pe traseul: Moldovita ,Sucevita , Marginea , Putna,Solca ,Gura Humorului.
Se viziteaza :
Manastirea Moldovita
Scurt popas la Palma (1100 m ) pentru fotografie
Manastirea Sucevita
Ceramica Neagra de Marginea
Biserica de lemn Dragos Voda sec.IV-lea
Manastira Putna
Chilia lui Danil Sihastru
Pret : 80 lei persoana
Pretul nu include :
- Biletele de intrare
- Masa de pranz

Traseu 2 Voronet



Tur de manastiri cu ghid insotitor si transport asigurat cu microbuz de 16 locuri sau autoturisme in functie de numarul de persoane. Durata traseului : 3,5 ore
Plecare din Gura Humorului pe traseul : Voronet, Manastirea. Humorului, Cacica
Se viziteaza :
M-rea. Voronet,
Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina,
M-rea. Humorului,
Salina Cacica
Pret : 45 lei persoana
Pretul nu include :
- Biletele de intrare

Traseul 3 Suceava

Tur de manastiri cu ghid insotitor si transport asigurat cu microbuz de 16 locuri sau autoturisme in functie de numarul de persoane. Durata traseului : 5 ore
Plecare din Gura Humorului pe traseul : Ilisesti,Suceava, Dragomirna, Gura Humorului
Se viziteaza:
Muzeul de istorie
M-rea. Sf.Ioan
Muzeul satului Bucovinean
Cetatea de scaun
M-rea. Dragomirna
Pret : 60 lei persoana
Pretul nu include :
- Biletele de intrare

Traseul 4 Malini
Tur de manastiri cu ghid insotitor si transport asigurat cu microbuz de 16 locuri sau autoturisme in functie de numarul de persoane. Durata traseului : 4 ore
Plecare din Gura Humorului pe traseul : Cornu Luncii, Malini, Slatina, Bradatel, Gura Humorului
Se viziteaza :
Casa memoriala Nicolae Labis
M-rea. Slatina
M-rea. Bradatel
Pret : 50 lei persoana
Pretul nu include :
- Biletele de intrare

Traseul 5 Manastirile Neamtului
Tur de manastiri cu ghid insotitor si transport asigurat cu microbuz de16 locuri sau autoturisme in functie de numarul de persoane. Durata traseului : 8.5 ore

Plecare din Gura Humorului pe traseul : Tg.Neamt, Agapia, Varatec, Vanatori Neamt si retur
Se viziteaza :
Cetatea Neamtului
Casa memoriala Ion Creanga
M-rea. Agapia
M-rea.Varatec
Rezervatia de zimbri
M-rea. Neamtului
M-rea. Secu
M-rea. Sihastria
Pret : 125 lei persoana
Pretul nu include :
- Biletele de intrare
- Masa de pranz.



Pensiunea Loredana Gura Humorului -Traditii mestesugaresti in Bucovina :

- Demonstratie de olarit - in turul de Putna turisti pot paticipa la o demonstratie de olarit ( sau organizam separat )
-Tamplarie dulgherie - turisti pot vizita un atelier de tamplarie traditional cu demonstratie in prelucrarea lemnului - 25 lei / pers.

Pensiunea Loredana Gura Humorului - Pranz sau Stana Turistica in Bucovina :

- Pranz la tara ( pranz servit in gospodaria taranului Bucovinean - 55 lei / pers.
- Pranz la padure ( vara ) include plimbare cu trasura si pranzul la padure - 70 lei / pers.
- Stana turistica ( incepand cu luna Mai ) produse preparate la stana specifice zonei
40 - 70 lei/ pers.
- Echitatie 50 lei / ora
- 30 lei 30 min.

Minim 4 persoane pentru toate optionalele prezentate mai sus.


Va asteptam cu drag la Pensiunea Loredana Gura Humorului  si in excursiile optionale organizare de noi.

Facilitati cazare pensiunea Loredana Gura Humorului : frigider in unitate, transport auto, sanie trasa de cai, TV in living, internet prin cablu, parcare, gradina/curte, terasa, plata cu cardul, gratar/barbeque, living, sala de mese, bar, restaurant

Facilitati camere pensiunea Loredana Gura Humorului: internet in camera, camere cu balcon, incalzire centrala, baie in camera, camera cu TV.

 Pensiuni Gura Humorului - Pensiunea Loredana Gura Humorului

Pensiuni Gura Humorului - Pensiunea Diana Gura Humorului

Pensiuni Gura Humorului - Pensiunea Diana Gura Humorului 

Situata in apropierea manastirii Humor, pensiunea Diana Gura Humorului  va asteapta cu mult drag in aceste locuri pline de istorie. Pensiunea  Diana Gura Humorului dispune de 6 dormitoare duble cu 15 locuri de cazare, dintre care 5 dormitoare cu bai proprii la etaj si 1 dormitor cu baie pe hol la parter, salon spatios, bucatarie, foisor, centrala termica, parcare. 

Gazda Maria va asteapta la pensiunea Diana Gura Humorului cu o afinata traditionala si cu multa ospitalitate!

Facilitati cazare pensiunea Diana Gura Humorului : frigider in unitate, sanie trasa de cai, TV in living, internet wireless, internet prin cablu, se accepta animale, parcare, gradina/curte, acces la bucatarie, spalatorie, terasa, ferma proprie, foisor in curte, gratar/barbeque, living, livada, loc amenajat de joaca

Facilitati camere pensiunea Diana Gura Humorului : baie pe hol, camere cu balcon, incalzire centrala, baie in camera, camera cu T.


Pensiuni Gura Humorului - Pensiunea Diana Gura Humorului

Pensiuni Gura Humorului - Hotel Toaca Bellevue Gura Humorului

Pensiuni Gura Humorului - Hotel Toaca Bellevue Gura Humorului






 Hotel Toaca Bellvue Gura Humorului este asezat pe o costisa insorita a dealului Toaca, cea mai inalta obcina ce strajuie oraselul-statiune Gura Humorului, Hotelul Toaca Bellevue Gura Humorului , cel mai nou hotel de 4 stele din Bucovina, te intampina cu "ospitalitate bucovineana la inaltime" !

Cele 33 de camere confortabile (24 de camere twin, 4 matrimoniale, 3 garsoniere si 2 apartamente) de la hotel Toaca Bellvue Gura Humorului , cu balcon si priveliste asupra obcinilor domoale sau asupra statiunii Gura Humorului, te vor incanta pe data.



Hotel Toaca Bellvue Gura Humorului este amplasat intr-un cadru natural de exceptie si avand in proprietate un deal intreg de cateva zeci de hectare, Hotelul Toaca Bellevue Gura Humorului **** este situat la 5 km de renumita Manastire Voronet, respectiv Manastirea Humorului si la 1, 5 km de una dintre cele mai noi si moderne partii de ski din Romania.

Intr-o atmosfera intima de ospitalitate bucovineana oaspetii nostri se pot bucura la hotel Toaca Bellvue Gura Humorului de:
-cazare in hotel de 4**** la tarife de 3***;
-35 camere duble(26 twin, 4 matrimoniale, 3 garsoniere si 2 apartamente), toate cu bai proprii si incalzire centrala;
-restaurant de 200 locuri, cu preparate din bucataria bucovineana si europeana;
-sala de conferinta de 100 locuri, dotata cu videoproiector, ecran proiectie si flipchart, cu o priveliste panoramica asupra intregii statiuni Gura Humorului;
-sala multifunctionala de 80 locuri;
-lobby-bar de 40 locuri;
-terasa;
-parcare 200 locuri;
-tururi de manastiri cu ghid specializat;
-plimbari cu sania cu cai, cu caleasca si caruta traditionala bucovineana;


Cele mai importante momente din viata dumneavoastra se pot transforma in clipe de neuitat la hotel Toaca Bellvue Gura Humorului datorita evenimentelor organizate de noi cu maxim profesionalism si servicii de inalta calitate.
La hotel Toaca Bellvue Gura Humorului organizam:
-nunti, botezuri, zile aniversare(onomastice, nunta de argint, nunta de aur);
-petreceri tematice pentru copii, bal mascat, serate muzicale;
-petreceri de Anul Nou, de Craciun, de Ziua Femeii sau Sf. Valentin; conferinte.

Hotelul Toaca Bellevue Gura Humorului ****, gazduieste si organizeaza la cele mai inalte standarde de calitate intalniri de afaceri, dineu de afaceri, seminarii, work-shop-uri, lansari de produse/servicii, targuri traditionale.
Posibilitati de a ajunge in zona hotel Toaca Bellvue Gura Humorului:
-transport aerian, ruta Bucuresti-suceava, zboruri zilnice, compania Tarom, Blue Air;
-autocar Bucuresti-suceava(8 ore);
-autoturism(5 ore)
In timpul iernii, te poti bucura mai mult timp de sportul tau preferat, ski-ul, pentru ca in Gura Humorului s-a deschis una dintre cele mai noi si moderne partii de ski din Romania. Nu mai pierde timpul in trafic si vino in Bucovina  la hotel Toaca Bellvue Gura Humorului.

Facilitati cazare hotel Toaca Bellvue Gura Humorului: frigider in unitate, fax, transport auto, masa de ping-pong, sanie trasa de cai, internet wireless, internet prin cablu, se accepta animale, parcare, gradina/curte, teren de sport, biliard, room service, terasa, plata cu cardul, gratar/barbeque, sala de mese, seif la receptie, bar, restaurant, sala de conferinte

Facilitati camere hotel Toaca  Bellvue Gura Humorului : internet in camera, uscator de par, camere cu balcon, incalzire centrala, baie in camera, minibar in camera, telefon in camera, camera cu TV.










Pensiuni Gura Humorului - Hotel Toaca Bellevue Gura Humorului

Pensiuni Gura Humorului- Vila Andreea Gura Humorului

Pensiuni Gura Humorului- Vila Andreea Gura Humorului

 Vila Andreea Gura Humorului este plasata intr-un cadru mirific, inconjurata de peisaje deosebite precum si de obiective accesibile datorita diverselor trasee turistice. Este locul ideal pentru relaxare in week-end sau in vacante, pentru a vizita aceste locuri minunate bucovinene, pastratoare de traditii.

Structura Vila Andreea Gura Humorului:
Corpul A: 11 camere duble cu bai proprii si Tv cablu, sala de mese, acces la bucatarie, spalatorie
Corpul B: 11 camere duble + 1 apartament. Toate camerele au bai proprii, Tv si balcoane. Sala de conferinte.


Dotari vila Andreea Gura Humorului:
- Salon - capacitate 30 persoane, bar, regim de agroturism (produse din gospodaria proprie), masa in regim de bufet bucovinean
- Accesul cu animale de companie, intretinerea acestora
- Terasa deschisa in perioada verii
- Teren de joaca pentru copii, locuri pentru parcare, teren de footbol
- Excursii organizate, transport cu masina proprie si mijloace de transport hipo, iarna excursii cu sania trasa de cai, organizarea unor diverse manifestari folclorice cu specific bucovinean, foc de tabara.

Pensiunea noastra, vila Andreea Gura Humorului  va ofera:
- Masa este in regim de bufet bucovinean, fiecare servind dupa pofta inimii bucatele preferate
- Bautura traditionala (ciresata, afinata, fragata, etc. ) este din partea casei
- Organizari picnicuri si mese festive, la cerere cu ansambluri folclorice
- Organizam festivitati, seminarii si mese pentru alte ocazii deosebite!

Pentru cei care vor sa viziteze manastirile din Bucovina, ce sunt situate intr-un cerc in jurul localitatii noastre, distantele sunt urmatoarele : -humor 200m, -voronet 8km, -moldovita 30km, -sucevita 50km, Arbore 20km, Putna 80km, Salina Cacica 20km.
Suceava -35 km: Cetatea de Scaun, Manastirea Dragomirna, Manastirea Sfantul Ioan si Muzeul Istoric din centrul orasului cu figurile de ceara a curtenilor (domni si domnite) de la curtea lui Stefan cel Mare.
Manastirile Neamtului: Agapia, Varatec, Sihastrie si Cetatea Neamtului se afla la 60km de locatia noastra.

Acces spre vila Andreea Gura Humorului:
- cu masina din Dn 17 (suceava - Gura Humorului - manastirea - Humorului) este usoara, aceasta fiind situata la cca 5 km de sosea, urmand drumul spre Manastirea Humorului. Drumul este accesibil. Pensiunea are acces la drum auto si gasiti locuri de parcare in fata structurii turistice.
- cu trenul: oprirea in statia Cfr Gura Humorului.

Facilitati cazare vila Andreea Gura Humorului: frigider in unitate, transport auto, masa de ping-pong, sanie trasa de cai, TV in living, internet wireless, internet prin cablu, se accepta animale, parcare, gradina/curte, acces la bucatarie, terasa, ferma proprie, foisor in curte, gratar/barbeque, living, sala de mese, livada, loc amenajat de joaca, bar, restaurant, sala de conferinte, tichete de vacanta

Facilitati camere Vila Andreea Gura Humorului: internet in camera, camere cu balcon, incalzire centrala, baie in camera, camera cu TV.
Capacitate vila Andreea Gura Humorului: 60 locuri in 23 camere.

 Pensiuni Gura Humorului- Vila Andreea Gura Humorului

Pensiuni Gura Humorului - Despre Gura Humorului

Gura Humorului, mai demult Gura Homorului, (în ebraică și Idiș: גורה חומורולוי - Gur’ Humuruluei sau גורה הומורה - Gur' Humura, în germană și poloneză: Gura Humora) este un oraș în județul Suceava, Bucovina de sud, nordul României. Are o populație de 15.656 locuitori.[1]


 

Așezare geografică
Orașul Gura Humorului este situat la limita estică a Obcinilor Bucovinei, în depresiunea omonimă, la confluența Humorului cu râul Moldova, de la acest fapt provenind numele orașului. Gura Humorului este situat la o altitudine de ca. 470 m, având un climat cu proprietăți sedative. Locul a fost căutat, încă din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, ca stațiune climaterică. [2] Orașul se găsește la 33,7 km. față de municipiul Suceava.

Istoric
Prima menționare documentară a localității a fost pe 26 februarie 1490, într-un act emis de cancelaria lui Ștefan cel Mare.
La 10 septembrie 1782, în Gura Humorului este mutat comandamentul militar austriac, care construiește o fortareață.
După anul 1800, în localitate încep să se stabilească germani, poloni, evrei, ucraineni etc., întemeind, în 1835, colonia cu numele "Bori".
La 10 octombrie 1782, sediul trupelor de graniță se mută la Gura Humorului.[3]
În 1835 localitatea este legată telegrafic cu Viena.
În timpul ocupației austriece, Gura Humorului crește ca importanță, fiind ridicat pe rând la rangul de târgușor și centru administrativ–teritorial (1820), apoi la cel de târg (1880) și capitală de district (1893), iar în cele din urmă, în anul 1904, a primit statutul de oraș. [1]
În perioada interbelică orașul a fost reședința plasei Homorului în cadrul județului Câmpulung.
Între anii 1956-1958, primar al orașului a fost Gheorghe Lupu. Sub conducerea sa au fost realizate lucrări de amenajare hidrotehnică pe cursul Moldovei. În anii 1971, 1972 și 1973 au avut loc indundații care au distrus aproape în întregime digurile. În anii următori, între 1972-1981, a fost primar Petru Țăranu. În timpul mandatului său a fost consolidat malul stâng al Moldovei și a fost realizată sistematizarea zonei. Au fost create alei, iar spațiul dintre ele acoperit cu un strat de pamânt fertil, în care au fost plantați arbori și arbuști de diferite specii, unele dintre ele considerate monumente ale naturii. Vezi în acest sens: Petru Țăranu, Georgeta Țăranu, Complexul dendrologic și turistico-sportiv „Lunca Moldovei" din orașul Gura-Humorului, în: Studii și comunicări de ocrotirea naturii, editat de Cons. Județean de Ocrotirea naturii Suceava, 1981, V, p. 456—470.
În partea sud-estică a parcului dendrologic a fost amenajat un modern complex sportiv cu o serie de terenuri pentru practicarea diverselor ramuri ale sportului. Astfel fosta Șaiba a fost transformată în zonă de agrement.

Demografie
Conform recensământului din anul 1930 orașul Gura Humorului (pe atunci Gura-Homorului) număra 6.042 locuitori, dintre care 2.425 germani (40,13%), 1.951 evrei (32,29%), 1.357 români (22,45%), 161 polonezi (2,66%), 61 ucraineni (1%), 17 cehi și slovaci, 11 armeni ș.a. Sub aspect confesional populația era alcătuită din 2.631 romano-catolici (43,54%), 1.951 mozaici (32,29%), 1.280 ortodocși (21,18%), 100 luterani (1,65%), 25 greco-catolici ș.a.
La recensământul din 2002, românii constituiau 95.64% (14.974) din populația orașului, țiganii 2.52% (396), germanii 0.82% (129), polonezii 0.44% (69), iar 0.58% (88) aparțineau altor etnii.[4]
Evoluția populației la recensăminte:








 Parcul dendrologic
Pe malul stâng al Moldovei, de la confluența ei cu râul Humor în amonte, până în dreptul locurilor de la Piatra Pinului, se întinde o luncă, numită, din vremuri vechi, "pe Șaiba". Cele aproximativ 25 de hectare ale luncii erau folosite ca loc de pășune. Sălcii, înalte și rămuroase, umbreau din loc în loc iarba săracă a luncii. Furtunile puternice — mai ales dezlănțuite din spre vest — au doborât cea mai mare parte a sălciilor, iar viiturile râului — cu puterea apelor dezlănțuite — au smuls stratul subțire de pământ fertil ce acoperea prundișurile și nisipurile aluviale, făcând de nefolosit o însemnată parte din pășunea Șaibei.


Perspective

Prin Hotărârea Guvernului nr.114/2005 s-a aprobat atestarea localității Gura Humorului, județul Suceava, ca stațiune turistică de interes național. [5]
Imaginea orașului va fi schimbată radical prin aplicarea unui program PHARE al Uniunii Europene, în valoare de 8,9 milioane de euro.
În cadrul proiectului intitulat "Pârtie de schi, Orientare Turistică, Parc Lunca Moldovei, Agrement, Sport", în Gura Humorului a fost amenajată o pârtie de schi cu o lungime de 1.350 de metri, dotată cu un telescaun și cu o instalație de produs zăpadă. Începând cu luna ianuarie 2010, Pîrtia de schii "Șoimul", a fost dată în folosință, dotată cu instalație de nocturnă pe toată lungimea de 1.350 metri, telescaun și cu o instalație de produs zăpadă. De asemenea la baza pârtiei există parcare pentru 360 autoturisme și 9 autocare.
În zona de agrement "Ariniș" a fost construită o piscină acoperită, de dimensiuni olimpice, un bazin de înot destinat copiilor, și au fost amenajate și construite opt terenuri de sport, plus o nocturnă, precum și un patinoar artificial. Complexul a fost inaugurat în data de 1 Mai 2010.
În cadrul proiectului se va realiza și iluminatul în Parcul Dendrologic Ariniș.
În zona de acces spre pârtie, pe malul drept al râului Moldova, va fi amenajat un loc de campare, cu toate utilitățile necesare rulotelor.

Orașe înfrățite


Sport

Echipa locală de fotbal este CS Gura Humorului, promovată recent în Liga a III-a.[7]

Obiective turistice
Catedrala ortodoxă




Personalități


Bibliografie

  • Schlomo Winninger - "Gura Humora: Geschichte einer Kleinstadt in der Südbukovina‎" ("Gura Humorului, istoria unui orășel din Bucovina de Sud")
 sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Gura_Humorului

Legături externe